Lexa account verwijderen: zo doe je dat (2024)

Lees hier een korte samenvatting

In het kort: zo verwijder je jouw Lexa-account

Heb je de ware gevonden via Lexa? Of wil je overstappen op een andere datingapp? Met deze eenvoudige stappen verwijder je jouw Lexa-account.

  1. Log in op de website van Lexa.
  2. Klik op je profielfoto rechtsboven en ga naar ‘Mijn account’.
  3. Zet hier eerst je abonnement stop. Daarvoor ga je naar ‘Mijn membership’ via het menu links. Klik dan op ‘Mijn membership beheren’.
  4. Klik als je abonnement opgezegd is op ‘Mijn profiel opschorten’ in het menu links.
  5. Klik niet op de roze knop, maar op de kleine lettertjes eronder. Hier staat: ‘Om je account te verwijderen, klik hier’.
  6. Bevestig je identiteit door je inloggegevens in te vullen.
  7. Bevestig tweemaal dat je jouw account wilt verwijderen.

Je account is nu definitief verwijderd. Je gegevens worden wel nog drie maanden bewaard door Lexa.

Als je slechts tijdelijk wilt stoppen met Lexa, kun je het beste je account opschorten. Hiervoor volg je hetzelfde stappenplan, alleen klik je nu wel op de roze knop met ‘Mijn profiel opschorten’. Je bent dan niet meer zichtbaar, maar je profielgegevens worden wel bewaard.

Meer over het verwijderen van je Lexa-account lees je hieronder.

Datingsite Lexa noemt zichzelf de nummer één voor een serieuze relatie. Als je die serieuze informatie eenmaal gevonden hebt, wil je uiteraard weer van je profiel bij Lexa af. Maar er zijn ook andere redenen om je Lexa-account te verwijderen.

Lexa heeft heel gedetailleerde profielen, wat wil zeggen dat Lexa veel informatie over je heeft. Die informatie is niet alleen terug te vinden op de eigen website, maar mogelijk ook op andere datingsites zoals Ourtime en Lexamore.

Daarnaast verzamelt Lexa ook andere informatie over je, bijvoorbeeld over het gebruik van de website en app en over interactie met andere gebruikers. Door je account op te zeggen, kun je voorkomen dat deze informatie bewaard wordt.

Lexa-abonnement opzeggen

Veel gebruikers van Lexa zullen een abonnement hebben. Het gratis profiel biedt immers maar beperkte mogelijkheden. Met het verwijderen van je profiel zeg je niet jouw membership op. Het is daarom belangrijk om eerst het automatisch verlengen van je abonnement te stoppen.

Daarmee voorkom je dat je blijft betalen voor een dienst die je niet meer gebruikt. Dit dien je ten minste 48 uur voor de vervaldatum van het lidmaatschap te doen. Loopt je abonnement af op 31 oktober? Dan dien je dus uiterlijk 29 oktober op te zeggen.

Om het Lexa-abonnement niet meer automatisch te verlengen, volg je de onderstaande stappen:

  1. Log in op de website van Lexa.
  2. Klik op de profielfoto rechtsboven en vervolgens op ‘Mijn account’ in het dropdown menu.
  3. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (1)
  4. Klik nu op ‘Mijn membership’ in het menu aan de linkerkant.
  5. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (2)
  6. Onder ‘Mijn membership beheren’ zie je jouw abonnement en de vervaldatum.
  7. Klik op ‘Mijn membership beheren’ en zet hier het automatisch verlengen stop.
  8. Bevestig door je e-mailadres en wachtwoord op te geven.

Je ontvangt nog een bevestiging op je e-mailadres. Op het moment dat je abonnement daadwerkelijk is beëindigd, wordt jouw profiel omgezet in een gratis profiel.

Let op: heb je een abonnement afgesloten voor een bepaald aantal maanden? Dan kun je dat niet eerder stopzetten. Wel heb je na het afsluiten nog veertien dagen de tijd om het te herroepen.

Lexa account verwijderen

Als je abonnement is afgelopen, kun je jouw profiel definitief verwijderen. Dit kan alleen via de website en niet via de app. Daarvoor ga je als volgt te werk:

  1. Ga naar de website van Lexa en klik op ‘aanmelden’ rechtsboven. Vul je e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen.
  2. Klik op jouw profielfoto rechtsboven en vervolgens op ‘Mijn account’.
  3. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (3)
  4. Klik op ‘Mijn profiel opschorten’ in het menu aan de linkerkant.
  5. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (4)
  6. Klik niet op de roze knop. Dit is een afleidingsmanoeuvre van Lexa om ervoor te zorgen dat jouw profiel toch blijft bestaan. In kleine letters onder de knop staat: ‘Om je account te verwijderen, klik hier’. Hier klik je wel op.
  7. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (5)
  8. Vul je inloggegevens in om je identiteit te bevestigen.
  9. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (6)
  10. Bevestig dat je jouw account wilt verwijderen.
  11. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (7)
  12. Bevestig in stap 3 nogmaals dat je jouw account wilt verwijderen.
  13. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (8)

Je keert automatisch terug naar de homepage en ontvangt een mail ter bevestiging. Je profiel is nu definitief verwijderd. Nu kun je ook de Lexa-app verwijderen.

Je bent direct niet meer zichtbaar voor andere gebruikers. Jouw gegevens worden wel nog drie maanden bewaard door Lexa. Transactiegegevens worden zelfs tien jaar bewaard en gegevens van de klantenservice vijf jaar.

Ben je twee jaar inactief op Lexa? Dan zal Lexa jouw profiel al automatisch verwijderd hebben. Wil je weten wat Lexa nu (nog) precies van je weet? Dan kun je een gegevensverzoek indienen via het e-mailadres ‘[emailprotected]’.

Tijdelijk stoppen met Lexa

Aangezien het verwijderen van je profiel niet meer ongedaan gemaakt kan worden, is dit niet handig als je slechts tijdelijk wilt stoppen met daten. Je bent dan immers niet alleen je eigen informatie, maar ook al je likes, matches en berichten kwijt. Hiervoor heb je twee andere oplossingen; je kunt ervoor kiezen tegen betaling de incognito modus aan te zetten of om je profiel op te schorten.

Incognito modus

Wil je een korte break? Met de incognito modus wordt jouw profiel onzichtbaar. Je kunt zelf nog wel gewoon profielen van anderen bekijken zonder dat zij hiervan bericht krijgen. Het nadeel van de incognito modus is dat deze niet gratis is. Je betaalt €1,99 per 24 uur.

Je activeert de incognito modus door op de website op de paarse button met een spookje te klikken. Deze button staat links van je profielfoto.

Lexa account verwijderen: zo doe je dat (9)

Wil je incognito activeren via de app? Dan klik je eerst op het persoon-icoon rechtsonder. Scrol vervolgens naar beneden tot het kopje ‘Niemand die je kan zien’. Klik dan op de paarse button met ‘Incognito ontdekken’.

Lexa account verwijderen: zo doe je dat (10)

Lexa opschorten

Als je ervoor kiest om je profiel op te schorten, is het niet meer zichtbaar en kun je geen profielen van anderen meer bekijken. Ook ontvang je geen meldingen of berichten meer van Lexa. Je gegevens worden wel bewaard en je kunt het profiel op elke moment heractiveren door in te loggen.

Je zet de volgende stappen om Lexa op te schorten:

  1. Log in bij Lexa.
  2. Klik op jouw profielfoto in de rechterbovenhoek en dan op ‘Mijn account’.
  3. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (11)
  4. Klik op ‘Mijn profiel opschorten’ in het menu aan de linkerkant.
  5. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (12)
  6. Klik nu op de roze knop met ‘Mijn profiel opschorten’.
  7. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (13)
  8. Bevestig dat je jouw profiel wilt opschorten door nogmaals op de roze knop te klikken.
  9. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (14)
  10. Je profiel wordt opgeschort. Je keert nu automatisch terug naar de homepage.

Let op: Je account opschorten heeft geen gevolgen voor de automatische verlenging van je lidmaatschap. Je abonnement blijft dus doorlopen, tenzij je dit apart annuleert.

Koppeling met andere datingapps

Veel datingapps bieden een koppeling met sociale media aan. Zo kun je vaak inloggen via Facebook of foto’s uploaden via Instagram. Hoewel dit heel handig is, brengt dit ook privacyrisico’s met zich mee omdat er gegevens uitgewisseld worden. Lexa biedt deze koppelingen niet aan.

Wat met Lexa wel mogelijk is, is een koppeling met andere datingapps binnen de Match Group, het concern waar Lexa onder valt. Past jouw profiel ook op één van de andere datingsites, bijvoorbeeld vanwege je leeftijd, dan zal Lexa je daarvan op de hoogte stellen. De koppeling tussen de Lexa-app en de andere datingapp dien je wel zelf te accepteren.

Maak je een account aan bij Lexa, dan krijg je automatisch een mail met de vraag om een account aan te maken bij Lexamore. Lexamore is een andere datingsite gebaseerd op matchmaking. Bij Lexa ga je zelf op zoek naar een match, bij Lexamore zal op basis van een vragenlijst gekeken worden wie er het beste bij jou past.

Afhankelijk van je leeftijd en locatie, krijg je mogelijk nog andere suggesties. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan om de datingsite Ourtime voor vijftigplussers, of datingapps als Meetic of LoveScout24 voor wie aan de Belgische of Duitse grens woont.

Lexamore profiel verwijderen

Heb je een Lexamore-profiel aangemaakt en wil je dit bij nader inzien toch verwijderen? Dat kan eenvoudig via de website van Lexamore met het onderstaande stappenplan:

  1. Ga naar Lexamore en log in.
  2. Klik op ‘Mijn account’ rechtsboven.
  3. Klik vervolgens op ‘Instellingen beheren’.
  4. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (15)
  5. Klik nu onder ‘Account verwijderen’ op de button met ‘Mijn Lexamore-account verwijderen’.
  6. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (16)
  7. Bevestig dat je jouw account wilt verwijderen door in de pop-up op de button ‘Mijn account verwijderen’ te klikken.
  8. Lexa account verwijderen: zo doe je dat (17)
  9. Er verschijnt een bevestiging in beeld. Je ontvangt ook een bevestigingsmail.

Je profiel is nu definitief verwijderd. Net als bij Lexa worden je gegevens nu nog drie maanden bewaard. Transactiegegevens worden tienjaar bewaard en gegevens van de klantenservice vijf jaar. Je account kan niet meer hersteld worden.

Let op: ook Lexamore heeft een betaald abonnement. Het verwijderen van je profiel heeft geen invloed op je abonnement. Dit dien je apart stop te zetten.

Conclusie

Lexa is een datingsite en – app die zich richt op serieuze relaties. Alleen al daarom is een account bij Lexa vaak slechts tijdelijk. Heb je de ware gevonden? Dan heb je jouw datingprofiel niet meer nodig.

Op het uitgebreide profiel van Lexa staat veel persoonlijke informatie. Dit vormt een privacyrisico als het in verkeerde handen valt. Dit is een goede reden om de informatie niet langer te laten staan dan nodig.

Het verwijderen van je profiel op Lexa is relatief eenvoudig zelf te regelen via de website. Wel is het belangrijk om van tevoren jouw abonnement op te zeggen. Dit kan meer voeten in de aarde hebben, aangezien je abonnement voor een bepaalde periode is afgesloten.

Voortijdig opzeggen kan niet. Ben je een abonnement aangegaan voor zes maanden? Dan blijf je ook zes maanden lid. Tot twee dagen voor de vervaldatum kun je het abonnement stopzetten door te voorkomen dat het automatisch verlengd wordt.

Ben je klaar voor een volledige online dating-detox? Lees hier dan ook hoe je andere datingprofielen verwijdert:

  • Tinder verwijderen
  • Bumble verwijderen
  • Parship verwijderen
  • Badoo verwijderen
  • Bumble verwijderen

Ook is het belangrijk om aandacht te hebben voor de privacyvoorwaarden van een datingsite- of app. Voor Tinder, Badoo en Happn hebben we deze voorwaarden al aan een kritische blik onderworpen.

Lexa account verwijderen - Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het verwijderen van je Lexa-account? Lees hier onze veelgestelde vragen erover.

Hoe verwijder ik mijn Lexa-account?

Om je Lexa-account te verwijderen, zet je eerst je abonnement stop. Daarna kun je met de volgende stappen je account verwijderen:

  1. Log in op de website van Lexa.
  2. Klik op je profielfoto en daarna op ‘Mijn account’.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Mijn profiel opschorten’.
  4. Negeer de roze knop en klik op de tekst eronder: ‘Om je account te verwijderen, klik hier’.
  5. Bevestig je identiteit met je inloggegevens.
  6. Bevestig tweemaal dat je jouw account wilt verwijderen.

Wat betekent opschorten op Lexa?

Via het opschorten van Lexa kun je tijdelijk stoppen met de datingsite. Als je voor deze optie kiest, is je profiel niet meer zichtbaar. Ook krijg je geen meldingen en berichten meer van Lexa.

Je gegevens worden echter wel bewaard en je kunt je Lexa-account altijd weer activeren. Daarvoor hoef je enkel weer in te loggen.

Op onze website lees je hoe je Lexa kunt opschorten.

Hoe kom ik van Lexa af?

Heb je een abonnement afgesloten voor een aantal maanden? Dan kun je dit niet eerder stopzetten. Wel kun je jouw aankoop binnen veertien dagen herroepen.

Wil je dat je abonnement aan het einde van de looptijd niet automatisch verlengd wordt? Dan is het belangrijk om het 48 uur voor het einde van het abonnement stop te zetten. Dat kan als volgt via de website van Lexa:

  1. Klik op je profielfoto en vervolgens op ‘Mijn account’.
  2. Ga naar ‘Mijn membership’ in het menu.
  3. Klik dan op ‘Mijn membership beheren’ om je abonnement stop te zetten.

Hoe lang bewaart Lexa mijn gegevens?

Na het verwijderen van je profiel worden je gegevens nog drie maanden bewaard. Uitzondering zijn transactiegegevens (10 jaar) en gegevens van de klantenservice (5 jaar).

Is je profiel twee jaar inactief? Dan worden jouw gegevens automatisch verwijderd.

Wat gebeurt er met mijn Lexa-account als ik de app wis?

Als je enkel de app wist, gebeurt er verder niks. Je Lexa-abonnement blijft gewoon doorlopen en ook je profiel blijft bestaan. Je bent ook nog steeds zichtbaar voor andere leden.

Met ons stappenplan kun je eenvoudig je abonnement opzeggen en je profiel verwijderen.

Lexa account verwijderen: zo doe je dat (18)

Lisanne Vroomen

Techredacteur

Lisanne is een neerlandica met interesse in techniek én een kritische blik. Ze kijkt graag naar de voordelen én nadelen van nieuwe online ontwikkelingen. Ze duikt graag een onderzoek in, maar weet dit ook om te zetten in begrijpelijke taal.

Meer artikelen uit de sectie Apps

Lexa account verwijderen: zo doe je dat (19)

Gezichtsherkenning: een inbreuk op privacy?

13 juni 2024

Lexa account verwijderen: zo doe je dat (20)

De privacyrisico’s van ChatGPT

18 augustus 2023

Lexa account verwijderen: zo doe je dat (21)

De privacyrisico’s van MyHeritage: wat verzamelt deze DNA-dienst echt?

24 april 2023

Lexa account verwijderen: zo doe je dat (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5934

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.