Lexa opzeggen: Met dit stappenplan doe je het direct! (met uitleg!) (2024)

Genoeg gehad van Lexa en wil je Lexa opzeggen? Dan doe je er goed aan om je Lexa account op te zeggen. Want waarom zou je een account op Lexa willen hebben, terwijl je er geen gebruik van maakt. Echter het kan lastig zijn om even snel het account te verwijderen. Zo is het niet mogelijk om via de app je Lexa account op te zeggen en voor de opties voor het verwijderen moet je even zoeken.

We gaan jou in dit artikel uitleggen hoe je het Lexa account verwijderd. Daarnaast ga je lezen hoe je het abonnement opzegt, geven we antwoord op veelgestelde vragen bij het verwijderen en laten we de beste alternatieven voor Lexa zien.

Wat kun je in dit artikel lezen?

Lexa account verwijderen

Let op: Het is niet mogelijk om je Lexa account op te zeggen via de app of telefoon. Het is alleen mogelijk om via de website van Lexa het account op te zeggen, door gebruik te maken van een desktop. Ook dien je een betaald membership eerst op te zeggen.

Benodigde tijd:2 minuten

Op deze manier kun je het Lexa account verwijderen:

  1. Ga naar Lexa.nl en log in.
  2. Klik op je profielfoto, rechtsboven in de hoek.
  3. Klik op ‘Mijn account’.
  4. Ga naar ‘Mijn profiel opschorten’ in het linker menu.
  5. Om je profiel te verwijderen klik je op de kleine letters onderaan het scherm: ‘Om je account te verwijderen, klik hier’.
  6. Vul het wachtwoord in en klik op ‘Doorgaan’.
  7. Je krijgt een overzicht van welke gegevens verwijderd gaan worden en klik vervolgens op ‘Mijn profiel verwijderen’.
  8. Bevestig tenslotte de verwijdering van het account.

Zodra je het account verwijderd hebt, worden alle gegevens van jou op Lexa verwijderd. Dit zijn gegevens zoals je profiel, contacten en verstuurde en ontvangen berichten.

Lexa abonnement opzeggen

Heb je een betaald abonnement op Lexa afgesloten? Dan doe je er goed aan om dit eerst op te zeggen. Er bestaat anders een kans dat je Lexa abonnement automatisch verlengd wordt. Dit wil je natuurlijk niet, want dat is weggegooid geld. Volg de onderstaande stappen om het Lexa membership op te zeggen.

Lexa abonnement opzeggen via desktop:

  1. Ga naar Lexa.nl en log in.
  2. Klik op je profielfoto, rechtsboven in de hoek.
  3. Klik op ‘Mijn account’.
  4. Je komt op de pagina ‘Mijn membership’, klik op ‘Mijn membership beheren’ om de automatische verlening stop te zetten.
  5. Doorloop het proces om de automatische verlenging stop te zetten.

Wanneer het membership op de correcte manier is opgezegd, zul je hier een mail van krijgen. Zodra het membership is beëindigd, blijft je profiel online als een gratis profiel. Je profiel zul je apart moeten verwijderen door de stappen op deze pagina.

Lexa abonnement opzeggen via mobiel:

Het is niet mogelijk om het Lexa abonnement op te zeggen via de app. Gebruik hiervoor een computer en gebruik te bovenstaande stappen.

Lexa abonnement opzeggen via iTunes:

  1. Open je IPhone instellingen en tik op ‘iTunes & appstores’.
  2. Tik op je Apple ID.
  3. Tik op ‘Bekijk Apple ID’.
  4. Ga vervolgens naar ‘Abonnementen’.
  5. Kies om het Lexa abonnement te annuleren.
  6. Tik op ‘Abonnement annuleren’.

Heb je het Lexa abonnement niet afgesloten via iTunes op je iPhone? Dan zul je het abonnement moeten opzeggen via een desktop op de website. Volg hiervoor de stappen op deze pagina.

! Dit zijn de beste alternatieven voor Lexa:

1. Parship Lexa opzeggen: Met dit stappenplan doe je het direct! (met uitleg!) (1) Lees meer van de Parship app!

2. EliteDating Lexa opzeggen: Met dit stappenplan doe je het direct! (met uitleg!) (2) Lees meer van de EliteDating app!

3. 50plusmatch Lexa opzeggen: Met dit stappenplan doe je het direct! (met uitleg!) (3) Lees meer van de 50plusmatch app!

Lexa account opschorten

Wil je alleen tijdelijk geen gebruik meer maken van Lexa? Dan is het Lexa account verwijderen natuurlijk zonde. Een betere optie is om het dan op te schorten. Dit kan bijvoorbeeld goed zijn als je langer dan 1 maand geen gebruik meer wilt maken van het datingplatform. Je kunt je profiel op ieder tijdstip weer activeren door in te loggen.

Op deze manier kun je het Lexa account opschorten:

  1. Ga naar Lexa.nl en log in.
  2. Klik op je profielfoto, rechtsboven in de hoek.
  3. Klik op ‘Mijn account’.
  4. Ga naar ‘Mijn profiel opschorten’ in het linker menu.
  5. Klik op ‘Mijn profiel opschorten’.
  6. Om het te bevestigen klik je weer op ‘Mijn profiel opschorten’.

Bij het opschorten van je profiel worden alle gegevens bewaard. Je profiel is alleen niet meer zichtbaar op het platform en je zult ook geen meldingen of berichten meer krijgen van Lexa.

Let er hierbij wel op dat het Lexa abonnement automatisch doorloopt.

Lexa app verwijderen

Volg deze stappen om de Lexa app te verwijderen:

  1. Zeg het Lexa abonnement op via de dekstop.
  2. Verwijder je Lexa account via de dekstop.
  3. Ga naar je mobiel en houd de app-icoon ingedrukt.
  4. Klik op verwijderen (Android) of op het X-symbool (iOS).

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan bij het opzeggen van Lexa. Omdat we geen antwoord op alle vragen kunnen geven in de bovenstaande tekst, doen we dit kort en bondig in dit overzicht.

Waarom Lexa verwijderen?

Er bestaan verschillende redenen waarom je Lexa zou verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld de liefde hebben gevonden of genoeg hebben gehad van het datingplatform. Gelukkig kun je Lexa opzeggen om wat voor reden dan ook. Bij het opzeggen wordt niet om een reden gevraagd.

Kan je Lexa opzeggen via een mobiel?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Om je account en betaald abonnement op te zeggen, moet je gebruik maken van een desktop en het via de website opzeggen.

Wordt mijn Lexa account verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je Lexa account wordt niet verwijderd als je de app van je telefoon wist. Dit is een fout die door veel mensen gemaakt wordt. Je account blijft actief op Lexa en kan later voor onaangename moeilijkheden zorgen. Zorg er dus eerst voor dat je je account hebt verwijderd, voordat je de app van je telefoon verwijderd. Je account verwijderen moet gedaan worden via een dekstop.

Wordt mijn Full Membership stopgezet als ik mijn account verwijder?

Nee, het Full Membership blijft doorlopen tot de vervaldatum. Om er zeker van te zijn dat het Full Membership stopt, zul je de automatische verlenging ervan stop moeten zetten. Het stopzetten is alleen mogelijk via de desktop en doe je door naar ‘Mijn account’ en naar ‘Mijn membership’ te gaan.

Welke gegevens worden verwijderd van Lexa?

Alle gegevens die Lexa van je heeft, zullen verwijderd worden van het datingplatform. Gegevens zoals je profiel, contacten en verstuurde en ontvangen berichten zullen verwijderd worden.

Kan ik later weer van Lexa gebruik maken?

Je kunt op ieder ander tijdstip weer van Lexa gebruik maken. Je zult hiervoor alleen een nieuw account moeten aanmaken. Dit kan gedaan worden met dezelfde gegevens als het vorige account.

Alternatieven voor Lexa

Wellicht heb je genoeg gehad van Lexa, alleen ben je nog niet succesvol geworden in de liefde. Je zult dan moeten kijken naar alternatieven voor Lexa. De alternatieven zijn op verschillende vlakken beter en geven je meer kans om een relatie te vinden. Dit komt door betere matching en een eenvoudigere werking van de alternatieven. Dit zijn de beste alternatieven voor Lexa:

1. Parship – het beste alternatief voor Lexa

Op zoek naar een goed alternatief voor Lexa? Dan moet je bij Parship zijn. Wat Parship een goed alternatief maakt, is dat veel meer mensen er de liefde vinden. Ruim 38% van de leden wordt succesvol! Dit slagingspercentage is hoger dan die op Lexa.

De reden dat veel mensen de liefde vinden op Parship, is vanwege het uitmuntende matchingssysteem. De matching zorgt er namelijk voor dat je andere singles ontmoet die passen bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Zo krijg je mannen en vrouwen te zien die goed bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Het aanmelden op Parship is volledig gratis en je kunt direct gebruik maken van dit alternatief!

  • Lees meer informatie over Parship! >
  • Download Parship voor Android
  • Download Parship voor iOS

Voordelen

  • Nummer 1 voor serieuze relaties
  • Goede matching
  • Ruim 38% wordt succesvol
  • Meer dan 100.000 verstuurde berichten per maand

Nadelen

  • Alleen bedoeld om iets serieus te vinden

Gratis aanmelden op Parship!

2. EliteDating – het alternatief om goede matches te vinden

Lexa maakt geen gebruik van een uitgebreid matchingssysteem om goede matches voor je te vinden. Je vindt andere singles door een beoordelingssysteem of een zoekfilter. Dit is niet het geval bij het alternatief EliteDating. Op EliteDating krijg je dagelijks nieuwe matches te zien, die worden samengesteld door een perfect matchingssysteem.

Zodra je gratis lid wordt van EliteDating, vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Deze test duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen. Op basis van de persoonlijkheidstest kan de dating app precies bepalen welke singles goed bij je passen. Je krijgt veel matches met leuke personen die je direct een berichtje kunt sturen.

Veel mensen worden succesvol op EliteDating vanwege de goede matching. Maandelijks vinden 2500 leden de liefde. Ben jij de volgende persoon die de liefde op deze app vindt?

  • Lees meer informatie over EliteDating! >
  • Download EliteDating voor Android
  • Download EliteDating voor iOS

Voordelen

  • Goede matches
  • 85% van de leden hoogopgeleid
  • Een serieuze datingapp en site
  • Veilige daten

Nadelen

  • Persoonlijkheidstest is aan de lange kant

Gratis aanmelden op EliteDating!

3. 50plusmatch – voor de oudere single

Ben je ouder dan 50 jaar? Dan is 50plusmatch het beste alternatief voor jou. Je zult als 50-plusser op Lexa niet heel erg succesvol zijn geworden in de liefde. Dit komt doordat Lexa niet specifiek op 50-plussers is gericht, terwijl 50plusmatch wel is. Hierdoor zul je veel sneller de liefde op deze app gaan ontmoeten.

Al veel 50-plussers hebben de liefde gevonden dankzij 50plusmatch. Je ontmoet namelijk gemakkelijk een leuk iemand op de site of app, mede door de gebruiksvriendelijkheid en handige functies. Veel leden zijn hierover zeer tevreden, waardoor 97% van de gebruikers de dating app aanbeveelt! Bovendien beoordelen de meeste gebruikers de app en site met een 8.

  • Lees meer informatie over 50plusmatch! >
  • Download 50plusmatch voor Android
  • Download 50plusmatch voor iOS

Voordelen

  • 50-plussers die actief op zoek zijn
  • 97% beveelt de app en site aan
  • Alle inschrijvingen worden handmatig gecontroleerd

Nadelen

  • De app hapert soms

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

Lexa opzeggen: Met dit stappenplan doe je het direct! (met uitleg!) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5924

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.